Tips om je tuin er netter en mooier uit te laten zien‍

Het onderhouden van een tuin kan veel tijd en moeite kosten. Gelukkig zijn er een paar handige trucjes waarmee jij je tuin in korte tijd mee op kunt knappen! Laat die gasten maar komen.

Waarom wordt een tuin zo snel rommelig?

Wat maakt een tuin onverzorgd? In het algemeen is het de overwoekering van planten. Planten zijn mooi, maar het kost wel wat moeite om ze in toom te houden. Onkruid is het grootste probleem. Onkruid groeit zo snel mogelijk om de kans te maximaliseren dat het zich verspreidt en elke mogelijke ruimte overneemt. Dit betekent dat ze niet veel energie steken in hoog groeien of het produceren van mooie bloemen of bladeren. In plaats daarvan steken ze al hun energie in het zo snel mogelijk zo groot mogelijk worden, zodat ze zich zo snel mogelijk kunnen verspreiden. Daarnaast hebben veel mensen tal aan spullen in de tuin staan. Ook dit kan de uitstraling van een tuin aantasten. Herken je het? De fietsen die in de tuin staan, het gereedschap en al het speelgoed? Hoog tijd om daar iets aan te gaan doen!

Wied het onkruid met regelmaat

Er zijn veel manieren om je tuin er netjes en mooi uit te laten zien. Om te beginnen moet je regelmatig onkruid wieden. Wanneer je onkruid wiedt is het van belang om het zaadje ook meteen te verwijderen. Zo voorkom je dat het onkruid verder groeit en zich verspreidt. Sommige onkruiden hebben diepe wortels, dus ze kunnen heel moeilijk te verwijderen zijn, maar hoe sneller je ze uit de grond haalt, hoe minder impact ze zullen hebben op de rest van je tuin. Je kunt ook een chemische onkruidverdelger gebruiken om snel en gemakkelijk van onkruid af te komen.

Maai het gras regelmatig

Als je wilt dat de tuin er netjes uitziet, moet je het gras regelmatig maaien. De meeste mensen maaien het gras om de twee tot drie weken tijdens het groeiseizoen. Je wilt je gras niet te kort maaien, anders voorkom je dat het goed groeit. Maai het gazon tijdens de koelere uren van de dag. Je kunt dit het beste ’s ochtends vroeg of ’s avonds doen, wanneer het koeler is. Als je het gazon op het heetst van de dag maait, krijgt het gras veel stress en zal het niet goed groeien.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Daarnaast is het van belang om voor voldoende opbergruimte te zorgen om te voorkomen dat alle spullen die in de tuin staan ervoor zorgen dat het er rommelig uitziet. Een blokhut kopen is in dit geval een leuke optie, maar je kunt er ook voor kiezen om een tuinhuisje te laten plaatsen of een kleine schuur. Dit is niet alleen erg praktisch, maar ziet er ook nog eens super uit! Neem snel eens een kijkje bij Lugarde voor de mooiste tuinhuisjes!