Ruimtegebrek in het magazijn

Ruimtegebrek in het magazijn? Hier is de oplossing!

Als je bedrijf groeit ga je meer verkopen. Je hebt op een gegeven moment meer voorraad nodig, maar dit past allemaal niet meer. Dit betekend dat je meer ruimte nodig hebt in je magazijn. Maar wat is nu de beste oplossing? In deze blog bespreken we verschillende oplossingen die je kan doen om het ruimte gebrek op te lossen.

Opnieuw inrichten

Het opnieuw inrichten van het magazijn kan er voor zorgen dat je een stuk ruimte terug krijgt. Het kan zijn dat door uitbereiding van het magazijn ruimte verloren is gegaan. Op het moment dat deze uitbereiding is doorgevoerd, kan het zijn dat er niet goed naar de ruimte is gekeken. Door het magazijn opnieuw in te richten kan er wel rekening worden gehouden met deze ruimte en raakt het niet verloren. Lukt het zelf niet helemaal om het magazijn op nieuw in te richten, vraag dan hulp aan een expert. Deze kan je helpen met het inrichten waardoor deze ruimte snel gevonden is. 

De juiste opslagtypes

Voor verschillende producten heb je ook verschillende opslagmaterialen nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bakjes voor kleine onderdelen. Deze kan je makkelijk kwijt in stellingen, waardoor het ruimte bespaard en het er overzichtelijk uitziet. Ook het gebruik van rekken voor kleding kan veel ruimte besparen. Denk dus slim na over de juiste opslagmaterialen, zodat je ruimte kan besparen en meer op kan slaan.

Extra verdieping

Een extra verdieping zorgt natuurlijk voor veel extra ruimte. Je kan er voor kiezen op bovenop je magazijn een extra verdieping te bouwen, maar je kan ook kiezen voor een Entresolvloer. Dit is een tussenverdieping die makkelijk in het magazijn kan worden aangebracht. Door hiervoor te kiezen, kan de hoogte van de opslag optimaal benut worden. Daarnaast is de vloer een stuk veiliger voor de werknemers dan torenhoge stellingen. 

Fulfillment center

Naast het aanpassen van je eigen magazijn, kan je ook de hulp inschakelen van een fulfillment center. Een fulfillment center regelt de gehele logistieke afhandeling van je producten. Het ontvangt de goederen en zorgt voor de verzending van de orders. Bij een fulfillment center, betaal je alleen voor de ruimte die jouw producten in beslag nemen. Voor starters kan dit een goede oplossing zijn. Het kost namelijk niet zoveel als een groot magazijn waar je nog te weinig producten voor hebt. Ook kan het helpen met tijdelijke opslag als je bezig bent met de verbouwing van je eigen magazijn.