Alles over Dubbel Glas

Alles wat je moet weten over Dubbel Glas

Dubbel glas, ook bekend als isolerend glas, is een veelvoorkomende keuze voor ramen en deuren in woningen en gebouwen over de hele wereld. Maar wat maakt dubbel glas zo populair en waarom zou je het overwegen voor jouw huis? In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over dubbel glas, van de voordelen en toepassingen tot de installatie en kosten.

Wat is Dubbel Glas?

Dubbel glas is samengesteld uit twee glaspanelen die zijn gescheiden door een ruimte, ook wel de spouw genoemd. Deze ruimte kan worden gevuld met lucht of een edelgas zoals argon of krypton, dat een hogere isolatiewaarde biedt dan lucht. Het dubbele glaspaneel is hermetisch afgesloten om vocht en condensatie te voorkomen.

Voordelen van Dubbel Glas

  • Betere Isolatie: Het belangrijkste voordeel van dubbel glas is de verbeterde isolatie die het biedt ten opzichte van enkel glas. De spouw tussen de glaspanelen fungeert als een thermische barrière, waardoor warmteverlies wordt verminderd en de energie-efficiëntie van een woning wordt verbeterd.
  • Geluidsisolatie: Naast thermische isolatie biedt dubbel glas ook verbeterde geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd en een rustigere en comfortabelere leefomgeving wordt gecreëerd.
  • Condensatie Vermindering: Dubbel glas helpt condensatie aan de binnenzijde van ramen en deuren te verminderen, waardoor vochtproblemen worden voorkomen en de levensduur van het raam wordt verlengd.
  • Verbeterde Veiligheid: Dubbel glas is ook sterker dan enkel glas en biedt daarom een verbeterde veiligheid, omdat het moeilijker te breken is en minder risico op letsel bij glasbreuk met zich meebrengt.

Toepassingen van Dubbel Glas

Dubbel glas kan worden toegepast in een breed scala aan situaties, waaronder:

  • Ramen en Deuren: Dubbel glas is ideaal voor gebruik in ramen en deuren in zowel woningen als commerciële gebouwen, waar het kan helpen om energie te besparen en het comfort te verbeteren.
  • Gevels en Gevelbekleding: Dubbel glas kan ook worden gebruikt als onderdeel van de gevelbekleding van gebouwen, waar het kan bijdragen aan de thermische prestaties en esthetiek van het gebouw.
  • Serres en Veranda’s: In serres en veranda’s biedt dubbel glas een uitstekende balans tussen thermische isolatie en natuurlijk licht, waardoor het een populaire keuze is voor dit soort toepassingen.
  • Scheidingswanden: Dubbel glas kan worden gebruikt als scheidingswand in kantoren en andere commerciële ruimtes, waar het kan helpen om geluidsoverdracht te verminderen en privacy te bieden.

Installatie en kosten

Het installeren van dubbel glas moet worden uitgevoerd door een professionele glaszetter om ervoor te zorgen dat het correct wordt geplaatst en afgedicht. De kosten van glas variëren afhankelijk van factoren zoals het type glas, de grootte van het raam en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen kan dubbel glas duurder zijn dan enkel glas, maar de energiebesparing op lange termijn maakt het een waardevolle investering.

Conclusie

Dubbel glas biedt tal van voordelen, waaronder verbeterde thermische en geluidsisolatie, verminderde condensatie en verbeterde veiligheid. Het kan worden toegepast in verschillende situaties, van ramen en deuren tot gevels en serres. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan enkel glas, biedt dubbel glas op lange termijn aanzienlijke energiebesparingen en verbeterd comfort, waardoor het een uitstekende investering is voor elk huis of gebouw.

 

 

Aanverwante pagina: glasvezelkoord